• Wat anderen over mij zeggen

Ralph Thommassen

Via mijn werk ben ik in contact gekomen met Christel, en heb ik besloten het coachtraject met haar in te gaan. En wat is dat een goede keuze geweest! De belangrijkste reden waarom ik voor Christel heb gekozen is haar professionele houding in combinatie met haar ‘open mind’. Ze oordeelt niet, vindt het logisch dat je tegen problemen aan kan lopen, en gaat samen met je op zoek naar constructieve oplossingen. Daarnaast laat ze je op een mooie manier inzien dat je eigenlijk heel veel positieve en sterke eigenschappen bezit, maar die je zelf niet altijd ziet. Ze kijkt met je mee in de toekomst, waar je naartoe wilt, en houdt hierbij rekening met de oorzaken van je gedrag.

Dat ik in veel opzichten een perfectionist ben heb ik altijd geweten. Waar ik echter pas tijdens mijn werkende leven achterkwam, was dat dit niet enkel positieve eigenschappen met zich meebrengt. Ik wil altijd ‘de beste’ zijn en verwacht foutloos werk van mijzelf. Doordat ik in korte tijd enkele stappen heb gezet op de carrière ladder werden mijn uitdagingen groter, en hiermee de kans op fouten en het afleveren van werk dat niet perfect is. Op een gegeven moment begon ik er slecht van te slapen. Toen mijn energielevel steeds meer begon te dalen besloot ik om in actie te komen.

De wandelcoaching heeft ervoor gezorgd dat ik weer helder heb gekregen wat ik daadwerkelijk belangrijk vind. Streven naar optimale resultaten is een zeer goede eigenschap, echter mag dit niet ten koste gaan van je gezondheid. Doordat ik heb herontdekt hoe ik mijn leven in wil richten lukt het mij veel beter grenzen te stellen, en maak ik andere keuzes dan voorheen. Ik heb leren inzien dat fouten maken mag, en dat je veel meer invloed hebt op eigen geluk dan je zelf misschien voor mogelijk houdt. Het is niet altijd gemakkelijk hierover in gesprek te gaan, maar de manier waarop Christel dit aanpakt is werkelijk fantastisch.

Ralph ThommassenFinancieel Adviseur
Fana Reijnen

Ik heb om verschillende redenen contact gezocht met Christel. Namelijk: ik heb een passie voor gezond eten, koken en recepten verzamelen, zou ik daar professioneel iets mee kunnen doen naast mijn huidige werk en in welke vorm dan? Daarnaast stopt mijn huidige functie waarschijnlijk dit jaar en stel dat ik er dan uit zou moeten, wat dan, wat kan ik dan en wie ben ik dan? De coaching was vooral gericht op de eerste vraag, maar heeft voor mij ook antwoord gegeven op de 2e vraag.

Het prettige aan deze manier van coachen vond ik dat het wandelend gaat, je loopt in de mooie natuur en hebt niet het idee om het gesprek steeds gaande te houden omdat je zo ongemakkelijk naar elkaar zit te staren. De oefeningen die Christel heeft meegegeven waren voor mij zeer nuttig. Het heeft mij inzichten gegeven in mijn kwaliteiten en mijn drijfveren. Ik had eigenlijk nog nooit over mijn drijfveren nagedacht, terwijl ze wel heel belangrijk zijn. Daarnaast heb ik ontdekt dat ik een ‘innerlijke criticaster’ heb/ben. Dat is op zich niet verkeerd, maar die remt mij wel heel vaak af, waardoor ik toch kies voor de veilige weg. Door bewust te zijn van deze criticaster, kwam ik erachter dat het soms heel makkelijk is om deze tegen te spreken en daar komen dan weer mooie nieuwe dingen uit.

Heb ik antwoord gekregen op mijn coachvraag? Ja, ik heb besloten om iets met mijn hobby te gaan doen, de grove lijnen hiervoor zijn inmiddels geschetst. Al zal het nog even duren voordat het werkelijk van de grond is. Maar dat geeft niet, ik heb hier nu een richting voor. Inmiddels is ook definitief dat mijn functie komt te vervallen en dat ik mee mag solliciteren naar een nieuwe functie die wordt gecreëerd, ik ga dit traject nu met vertrouwen tegemoet zonder te luisteren naar de criticaster, want die had het mij anders knap lastig kunnen maken. Mocht ik niet aangenomen worden, dan weet ik waar mijn kracht ligt, wat mijn talenten zijn en mijn drijfveren. Met deze bagage kan ik absoluut verder.

Fana Reijnen Kwaliteitsmedewerker Rabobank
Lindsey Franken

Ik dacht dat ik het perfect voor elkaar had toen ik benoemd werd in mijn nieuwe functie. Ik wist dat het een uitdaging werd maar daar houd ik wel van. Ik had hier jaren naartoe gewerkt, eindelijk had ik succes!

Echter kon ik er niet lang van genieten. Ik was altijd aan het werk, ik functioneerde niet op het niveau dat ik wilde en ik had geen plezier. Dit veroorzaakte veel ongezonde stress. Ik was moe, ik piekerde veel en ik was niet gelukkig. Ik voelde dat het niet klopte.Samen met Christel ging ik op zoek naar meer rust. Ook wilde ik weten waarom mijn promotie geen succes is geworden. Waar liggen mijn talenten dan wel? Hoe kan ik deze het beste inzetten?

Christel kan goed luisteren. Ik heb alles tegen haar kunnen vertellen, zonder dat zij mij veroordeeld. Door haar achtergrond als psycholoog, kan zij als geen ander gevoelens en gedachten verklaren. Hierdoor was ik in staat om veel dingen te begrijpen. Ik ging mijn gevoel accepteren. Dit gaf mij rust.

Door de coaching heb ik geleerd waarom het belangrijk is om dingen te doen die ik belangrijk vind.  Dit helpt mij om prioriteiten te stellen. Ik heb hierdoor een leuker leven met veel meer rust! Ook heb ik geleerd welke talenten ik bezit. We hebben veel onderzocht. Ontplooi ik deze talenten nu in mijn dagelijks werk? Hoe kan ik meer doen wat ik belangrijk vind en waar ik goed in ben? Dit leverde mij zeer interessante inzichten op.

Christel is een jonge, spontane en hippe coach. Ze heeft veel mensenkennis en kent de zakenwereld. Ik keek ieder keer uit naar onze coaching, omdat ik iedere sessie weer iets meer over mijzelf leerde en dichter bij mijzelf kwam.

Lindsey Franken Financieel Adviseur